San José State University
Department of Economics

applet-magic.com
Thayer Watkins
Silicon Valley
& Tornado Alley
USA

A Gazdasági Történelem és a Gazdaság -ból Magyarország

Ókori történelem -ból Magyars

A Magyars voltak egyik azoknak harcias emberek ki út kívül Központi Ázsia levegőbe oldalak -ból Európai történelem. Valójában ők főleg lovagolt és -ból Távolkelet -ból Európa nyugat -ból Urals. Amit elköltözés előfordulás körülbelül 900 A.D. mikor ők meghódít a simák miből van most Magyarország és Transylvania. Ők voltak hét törzsek alatt a vezetés -ból rpd. Volt nem csak egy zajos invázió. A Szent Római császár Arnulf keresztül a Magyars segíteni neki leigáz a a Morva. leszúr előtt a elköltözés / invázió -ból Magyars a terület része a Római Birodalom és elfoglalt mellett Kelták és Illyrians. Volt egy termékeny terület -on margó -ból Germán területek tehát volt azzal a kikötéssel hódítás kísérlet mellett Germán emberek. De másik Ázsiai nomád törzs , a Kapzsiság , meghódít a Magyar tisztán látható és tartott ez részére kettő századok , -ból 600 -hoz 800 A.D. Volt a Germán Charlemagne ki végül elvitt irányít -ból Kapzsiság. pWhen a Magyars változatlan -ban Magyar tisztán látható ők kifosztott mindenütt Európában részére körülbelül hatvan évvel ezelőtt amíg végül legyőz -nél Német király Virágkivonat Én. A Magyars elfogadott Kereszténység -ban késő tizedik évszázad és vezetett egy több leigázott létezés azután. A ár -ból Magyar kifoszt -hoz Európa voltak hajtás -nél jótétemény amit Európa nyerő -ból birtoklás egy harcias emberek mint egy ütközőbak a busznak betörések -ból más harcias emberek -ból Ázsia. Mongolok költött néhány -uk düh -on Magyar , megtakarító nyugati ember Európai területek -ból teli lökés -ból -uk kirohanás -ban 13th évszázad. Mikor a Törökök jött ütés -ra Európa ajtó -ban 15th évszázad volt a Magyar ki újra lassabb a invázió. A Magyar voltak nem győzedelmes a busznak Törökök de ők tett korlátoz a Török előretart.

történelem -ból Magyarország -ban Középkori Idő

Után a Török invázió -ból Magyar tisztán látható a Magyar elveszett irányít -ból -uk végzet amíg körülbelül 1990. Első Magyarország volt osztott között a Török és a Hapsburghs. Egyszer a Törökök voltak vezetett ki Magyarország marad irányítása alatt -ból Ausztria. Világ Háború Én hozott politikai függetlenség -ból Ausztria , de a ties voltak csendes erős elég -hoz hoz Magyarország levegőbe Tengely koalíció. A legyőz -ból Németország -ban Világ Háború II egyetlen átvitel irányít -hoz Szovjetunió. Magyarország marad egy meghódít terület amíg a esés -ból Kommunizmus és a összedőlése a Szovjetunió.

Magyarország Alatt a Szovjet- Rendszer

Magyarország volt egy szövetséges -ból Náci Németország -ban Világ Háború II. -val a ájul -ból Tengely Képességek Magyarország jött alatt a foglalkozás -ból Szovjet- csoportok. Sztálin volt nem körülbelül -hoz enged Magyarország felbukkan -ból foglalkozás mint akármi más mint egy bábu Kommunista állapot , egy hold -ból Szovjetunió. Sztálin megenged egy időköz -ból átmeneti -ból 1945 -hoz 1947 amiben Kommunista - uralt koalíció kormányzat vonalazott , de -ban 1948-1949 a Magyar Munkás Csapat , a Kommunista Csapat Magyarországon , lett a magányos politikai szervezet futás a ország. EGY alkotmány -ban 1949 adott a Magyar Munkás Csapat egy kizárólagos monopólium -ra politikai erő PDuring a időköz 1949 -hoz 1953 egy Sztálin rendszer , politikai és gazdasági , volt belehelyez hely. -ban Imre Nagy volt gyártott első miniszter és ő kijelent szándék -ból mozgó a ország -ban egy új utasítás , hívott a Új Fogás. -ban Nagy volt távoli -ból erő. PDuring a következő kettő évvel ezelőtt után Nagy's eltávolítás voltak felnövés egyenetlenkedés és tiltakozás. Októberben -ból 1956 a Magyar Forradalom kőzuzalék ki. A forradalom van kezdetben sikeres és Imre Nagy elfogad vezetés , de a Szovjetek küld -ban csoportok -hoz elnyom a ellenállás és felszerel Jnos Kdr mint miniszterelnök. Imre Nagy , után lét ígért biztos szakasz , van elvett rab és végrehajtható A Magyar Munkás Csapat van átnevez a Magyar Szocialista Munkás Csapat PAfter 1956, alábbiak a elnyomás -ból Magyar Forradalom , van szigorú elnyomás -ból Magyar de ez fokozatosan ad út mellett 1966 -hoz kísérlet -on gazdasági reform. Felső a időköz -ból 1968 -hoz 1972 egy rendszer -ból reform , hívott a Új Gazdasági Szerkezet , van eszköz A van a kezdet miből van néha hívott IGoulash Kommunizmus / Én.

Gulyás Kommunizmus

Gulyás van egy ízletes Magyar marhahús párolt hús gyártott -val zöldség és sorshúzások -ból paprika. A szó eljött -hoz áll részére aI keverék -ból dolog / Én. Magyarországon Gulyás Kommunizmus jött -hoz ábrázol egy kísérlet -hoz bevezet kereskedelmi gazdaságtan elemek nélkül elismerő amit voltak akármi eltérés -ból egy szocialista gazdaság. A Magyar Kommunista vezetés elismert amit akármi ideológiai véleményeltérés -val a Szovjet- rendszer akar lenni letesz kegyetlenül de csendes reformok akar lenni engedélyezett. PThe növekszik -ban kőolaj ár -ban 1973 hozott egy pénzügyi krízis -hoz sok hely a világon és Magyarország volt egyikük. A korlátozott export vágyódások -ból Magyarország nem tudott fizet részére a magasabb ár -ból kőolaj és a kormányzat vezetés volt erőltetett -hoz kölcsönkér. Mint a külföldi hitel cölöp megjelöl a kormányzat nézett részére ways -hoz bátorít több export. Így egy gazdasági újrarendez volt erőltetett azon Magyarország. További pénzügyi krízis keletkezett -ban 1979 -val a fizetésemelés -ban olaj ár alábbiak a Irnina forradalom Azonkívül a politikai ingatagságok -ban Kelet Európa voltak eredő -ban csökkentett alap elérhető -ból Nyugati ember bankot ad. Mind az összes ez hozzáadott valameddig egy több kétségbeesett keres megoldások -hoz Magyarország pénzügyi probléma -ban 1982 Magyarország összekapcsolt a Nemzetközi Monetáris Alapítvány. Ez feltéve némely biztonság ellen pénzügyi mérleg katasztrófák de -nél ár -ból teljesít -val a IMF's gazdasági programokat. kitűző a 1980's a életszinvonal Magyarországon megront. Sok Magyar voltak működő kettő munkák -hoz egyensúlyban tart dolgokat. Mellett 1989 a arányosság -ból Magyar élő alul a szegénység szint volt felbecsül -hoz lenni között 25 és 40 százalék. kitűző Február -ból 1989 egy új alkotmány volt besorozott melyik kiküszöbölt a speciális helyzet -ból Magyar Szocialista Munkás Csapat. Független politikai parti és szülés uniók voltak megenged. Volt a vég -ból Sztálin politikai és gazdasági rendszer. A Kommunista vezetők maguk hívott részére egy három - év átmeneti -hoz egy kevert gazdasági rendszer. Demokratikus szervezetek vitatott -ra mennyi -ból állapot vállalat voltak -hoz lenni elvonás.


HOME PAGE OF applet-magic
HOME PAGE OF Thayer Watkins