San José State University

Applet-magic.com
Thayer Watkins
Silicon Valley
& Tornado Alley
USA

Det kætteri i den frie ånd

Norman Cohn-bendit's klassiske studie af tusindårige bevægelser i Middelalderen , udøvelse af Millennium, dokumenter om kætteri af den frie ånd. Denne bevægelse af amoralske fritænkere varet ca. fem århundreder, fra omkring 1000 e. Kr til ca. 1500 e. Kr.Det kætteri af fri vilje er kendt primært fra poster i den katolske kirke at undertrykke det. Disse poster består af:

Der er også et lille antal dokumenter produceret af tilhængere af den bevægelse, som overlevede den brændende og forbud. Disse er:

Oprindelsen af den frie ånd kætteri blev i mystik og søge efter en enkel, asketiske liv, men det ustoppeligt motoriseret (udviklet) til en doktrin, at ren forpligter ingen dødssynd. En ophævelse af begrebet synd førte til amoralitet og kommissionen af de retsakter, som den katolske kirke fordømt som umoralsk. Især denne ophævelse af syndens førte Brethern af den frie ånd fornication og promiskuitet som handler om tro. Også de mente, at begrebet privat ejendomsret ikke længere var relevante for handlinger af tyveri var ingen kriminalitet eller synden.

Beghards og Beguines

(Fortsættes.)


Startside for applet-magi
Startside for Thayer Watkins