applet-magic.com
Thayer Watkins
Silicon Valley
& Tornado Alley
USA

A Politikai és Gazdasági Történelem -ból Budapest

A telek hol a városok -ból Budapest és Nyűg fejlett van egy -ból nagy geográfiai lappangó. Mindenek előtt ez egy elhelyezés -on Duna Folyó hol a folyó van a leg--bb könnyen átgázolható , -ban elválaszt mert Margarin Sziget szolgáltat egy megfelelő közbeeső pihenés hely. Így a mesterség útvonalak mellett partot ér és a mesterség útvonalak mellett víz átvág -nél telek. Bármennyire , talán előtt a kereskedelmi előny -ból telek voltak elismert volt a telek -ból törzsi pápaválasztó helyiség. EGY földrengési hiba hazudó mentén a fogás -ból folyó adott fizetésemelés -hoz forró források , melyik az ókorban lett volna egy egyedülálló és dicső vonzás részére a terület.

A terület kelet -ból folyó van egy lakás tisztán látható. Ez hol a város -ból Nyűg fejlett. -on nyugat oldal -ból folyó ott van hegyek és a terasz lejtő lefelé irányuló a folyóhoz. Ez hol a város -ból Obuda ( régi Budapest ) fejlett. Jóval később Budapest volt megalapozott mint egy közigazgatási központ

A telek volt elfoglalt -ban igazi régi ( neolit ) idő. A első történelmien identifiable birtokos voltak a Eravisci Kelták. Kelta név részére a telek volt Ak - Tinta , jelentés bőséges víz , és ez vezetett -hoz név iAquincum / én melyik a Rómaiak használt részére -uk város -nél telek. Részére egy időtartam Aquincum volt egy alapvető előőrs -ból Római birodalom , de -ban 376 HIRDETÉS leesett barbár betörők.

Idő múltával irányít -ból telek műszak között a különböző barbár csoportok. A Kapzsiság , -ból Központi Ázsia , ellenőr a vidék -ból körülbelül 600 HIRDETÉS -hoz 800 Hirdetés. Mikor a Magyars , a ősök -ból Magyar , megérkezik alatt a vezetés -ból rpd -ban körülbelül 900 HIRDETÉS voltak Szláv emberek ott élő. A név Pest én jön -ból Szláv szó Pestj én ami azt jelenti oven én , talán -ban ajánlás -hoz forró források -ból terület. A Germán név részére mi lett Budapest volt Ofen én , is jelentés oven Alt Ofen én , ( régi Budapest ), mint -ban rézkarcolás mellett Wilhelm Dilich mutatott alul.

Obuda 1600

A Mongolok elpusztít Nyűg -ban 1241, de a Magyar király , Agyonnyaggatni IV , Nyűg újjáépített , részben mellett bátorító a letelepedés -ból Német gyarmatos -nél telek , és olvasztott a város -ból Budapest -ban 1247. Budapest fejlett eléggé amit mellett 1361 volt kijelöl a fővárosa Magyarország. Nyűg fejlett mint egy város -ból kereskedelem tehát a telek a adminstrative központ -ból Budapest és a kereskedelmi központ -ból Nyűg elválasztott egyetlen -nél Duna Folyó. Együtt váltak egy kulturális központ ugyancsak. kitűző 1526 a felfegyverzés -ból Török Birodalom foglyul ejtett Nyűg és kifosztott ez. Később , -ban 1541, a Törökök foglyul ejtett Budapest. Ez Török foglalkozás utolsó amíg 1686 mikor a Osztrák falka őket ki.

Másik rézkarcolás mellett Wilhelm Dilich mutat Budapest és Nyűg nézett északról. Ez rézkarcolás volt megtett körülbelül 1600 közben a kor -ból Török irányít.

Pest and Buda
1600

Alatt Osztrák hatás a városok -ból Budapest és Nyűg meggyógyult -uk korábbi glória , de Nyűg , a commericial központ , több tehát mint Budapest , a közigazgatási központ. -ban 1867 a kettős monarchia -ból Ausztria és Magyarország volt megalapozott és -ban 1872 a városok -ból Obuda , Budapest és Nyűg voltak egyesített -ba egy , Budapest.

-ban 1880 a etnikai fogalmazás -ból Budapest volt 57 százalék Magyar , 33 százalék Német ( beleértve Zsidók ) és 6 százalék Szlovák. Mellett 1930 ez fogalmazás műszak -hoz 94 százalék Magyar , 4 százalék Német és 1 százalék Szlovák.

A kereskedelmi gazdaság -ból Budapest volt kiindulópontul szolgáló azon feldolgozás és kereskedelmi a termel -ból Magyar tisztán látható. Általában ez burkolt a molnárkodás -ból búza -ba liszt. Ez is folyamat és mesterség a bor , elbújik és gyapjú -ból vidék. -ban előadás ezek függvény Budapest fejlett egy lényeges pénzügyi központ. -a gazdaság is jót tett -ból közigazgatási függvény mint a fővárosa Magyarország. Volt is lényeges támogat részére oktatási alapítások miatt -uk szerep -ban konzerváló Magyar kultúra

Mikor a Déli - Magyar Birodalom tört megjelöl végül is -ból első Világ Háború Magyarország nyerő -a függetlenség de végül elveszett körülbelül kétharmada területe. Ez volt terület amit volt tradícionálisan része Magyarország de elfoglalt mellett nem - Magyar etnikai csoportok. Általában ez elveszett Transylvania melyik egy lényeges Magyar kisebbség de volt megsemmisítően Román demographically. Másrészről ott voltak területek amit egy domináns Magyar lakosság de voltak ellenőr mellett más közigazgatások , mint a északi része Szerb.

Budapest átesett egy időköz -ból politikai nyugtalanság után Világ Háború Én. Első volt egy icoup d'etat / én mellett commnists -ban 1918 melyik vezetett -hoz Kommunista szabály amíg 1919. Volt egy invázió -nél Román hadsereg -ban 1919. A kormányzat amit jött -hoz erő után a elutazás -ból Román hadsereg közel ájul a gabona molnárkodás ipar mellett kilövés magas export- vagy importlista -ra behoz gabona. Után egy pénzügyi újrarendez -ból város -ban középső -1920's a gazdaság megkezdődött -hoz visszaszerez.

Abban időköz után Világ Háború ÉN Budapest volt teher -nél beömlés -ból etnikai Magyar -ból területek elveszett -ban politikai újrarendez -ból vidék. p Magyarország és Budapest vele szenvedett -ból Szovjet- irányít után Világ Háború II. Bár Magyarország volt szövetséges -val Németország -ban háború -a uralom jött nem az eredményeképpen amit szövetség ; ez jött egyszerűen -ból hódítás -ból területe mellett Szovjet- felfegyverzés. Lengyelország és Csehszlovákia , melyik nem szövetségesek -ból Németország , szenvedett ugyanaz Szovjet- uralom.

Budapest és a pihenés -ból Magyarország próbált -hoz megdöntés amit Szovjet- uralom -ban 1956 de után egy rövid időköz -ból szabadság ők voltak visszahódított -nél Szovjet- hadsereg. Igaz szabadság nem jön amíg a összedőlése kommunizmus -ban 1990. A átmeneti időköz volt igazi bonyolult mint a régi rendszer ájul nélkül egy új gazdasági rendszer -hoz fog -a hely.

Bármennyire után egy időköz -ból nehézség Budapest birtokol mégegyszer válik a kulturális és gazdasági központ ez egyszer volt. -a szépség birtokol vezetett -hoz egy remegő turista "ipar".

A térkép alul ad a elhelyezés -ból áthidal és néhány őrnagy úttestek -ból korszerű Budapest.

( -hoz lenni állandó )


HOME PAGE OF applet-magic.com